17M reivindiquem l’eliminació de la LGTBIfobia, el masclisme i la desigualtat en l’esport

Amb l’ajuda d’esportistes visibles, activistes i entitats que treballen pels drets de les persones LGTBI i la lluita contra el masclisme en l’esport, en el dia internacional contra la LGTBIfobia volem reivindicar un esport DIVERS, IGUALITARI, LGTBI-VISIBLE, per a todes, sense armaris, lliure de masclisme i LGTBIFOBIA.

Visibilitat de les persones trans, les dones i les orientacions no normatives en l’esport

María Homsani, Coordinadora Grup d’Assessorament en Temes Trans de Lambda, reivindica en contra de la invisibilitat i la falta de persones trans referents en l’esport i en la infància: “Que ningú et diga que no ho pots fer, els persones trans, la infància trans i els esportistes trans existim”

Carlos Peralta, nadador plusmarquista olímpic, remarca que en les passades olimpíades, d’entre 11.000 esportistes, tan sols 43 (un 0,4%) eren obertament homosexuals, els números no quadren en una societat lliure i diversa.

Cristy Tojo, parakateka campiona d’Europa, crida les dones a visibilitzar-se per a crear referents i anar obrint camí en l’esport.

Víctor Gutiérrez, waterpolista olímpic, analitza la situació actual de la visibilitat dels homes homosexuals, ja que, en futbol de primera divisió cap home s’ha atrevit a visibilitzar-se.

Diversitat en l’esport

Alba Requejo, periodista i editora d’informatives en À Punt Mèdia, recalca la precarietat, la bretxa salarial i el sostre de cristall al qual s’enfronten les esportistes d’elit en el futbol.

Lydia Ramos, campiona d’Espanya en ciclisme i natació adaptats i jugadora de rugbi adaptat, reivindica que acabem amb el sexisme en l’esport i siguem conscients que l’esport ha de ser un espai d’igualtat.

Sheila Bataller, cofundadora de Buckbeak Riders Quidditch Team, reivindica reglaments que fomenten la igualtat i la diversitat com el Quidditch.

Eliminació de la LGTBIfobia en l’esport

Cristina Rodríguez, triatleta C.E. LGTBI+ DRACS València, demana ajuda, un esforç de todes per a traure dels nostres espais esportius la discriminació.

Eliseo Espert, activista C.E. LGTBI+ DRACS València, apunta a la diferent reacció social que es produeix quan una persona expressa una orientació no normativa i, no obstant això, les persones heterosexuals “ixen de l’armari contínuament”.

Aitor Pla, president Ponts d’Igualtat, Col·lectiu LGTBI Alcoi, reivindica una Llei d’Igualtat LGTBI estatal.

Diana Sanchis, Coordinadora equip futbol heidis de Lambda, l’any LBT, posa en el punt de mira la lesbofobia i la inseguretat que es reprodueix en alguns àmbits esportius.

Victor Manuel Serra, president l’Associació comarcal LGTBI Mirall Camp de Túria, resumeix que desitgem “que no ens posen les coses més ficiles” i, per a això, hem de crear un esport DIVERS, IGUALITARI, LGTBI-VISIBLE, per a todes, sense armaris, lliure de masclisme i LGTBIFOBIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *