Impedeixen a una jove transgènere competir en la categoria femenina de natació

La Federació Catalana de Natació (FCN) ha impedit competir a una jove transgènere en categoria femenina, segons han explicat a Europa Press fonts de l’entitat Esport i Diversitat.

Aquesta entitat, al costat de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB) i l’Agrupació Esportiva Ibèrica LGTBI (ADI) han criticat aquest dimarts en un comunicat que aquesta decisió va en contra l’article 14 de la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgéneros i intersexuals i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

La llei concreta que “les administracions públiques de Catalunya han de garantir juntament amb les federacions esportives la lliure participació de les persones LGTBI en les competicions i el tracte correcte d’aquestes persones en les instal·lacions esportives”.

Les entitats han reclamat la “necessitat urgent” d’una llei estatal LGTBI que equipare els drets del col·lectiu en totes les comunitats autònomes i garantisca que les persones transsexuals puguen accedir a les competicions esportives veient reconeguda la seua identitat de gènere.

Ho han demanat perquè hi ha altres comunitats autònomes que “manquen de lleis LGTBI que garantisquen el dret a la infància i l’adolescència transsexual” a accedir a la pràctica esportiva en funció de la seua identitat de gènere. LA NORMATIVA INTERNACIONAL

En declaracions a Europa Press, la FCN ha al·legat que la classificació de l’esportista en la categoria masculina es deu al fet que la normativa internacional estipula que la llicència de competició va “en funció del gènere”.

Han afegit que no tenen cap potestat per a canviar el registre civil de la jove, que aquesta decisió no es troba entre les seues competències i que sempre “han tractat a l’esportista com la xiqueta que és”.

Han insistit que el motiu de la distinció entre homes i dones és un criteri esportiu que naix de la federació internacional i que depén del registre civil.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *