Apunta’t a la ruta de l’Aqüeducte de Penya Cortá el 30/05/2021

DESCRIPCIÓ:

Recorrent aquesta sendera passarem pels termes municipals de Chelva i Calles i podrem admirar de prop una de les obres d’enginyeria hidràulica més grandiosa de la Comunitat Valenciana: l’aqüeducte de Penya Cortá.

Sobre els termes de Tuéjar, Chelva, Calles i Domeño es troben les restes d’una colossal obra romana, l’aqüeducte romà de Penya Cortá. Aquest va ser traçat amb diferents sistemes de conducció d’aigües que, des del seu origen en el riu Chelva, salven grans esculls topogràfics. La longitud de les restes trobades és de 28,6 quilòmetres, sent la seua entitat comparable amb els aqüeductes romans més rellevants d’Espanya: Segòvia, Els Ferreres de Tarragona i els Miracles de Mèrida. En l’aqüeducte de Penya Cortá coexisteixen dos tipus, el d’aqüeducte pont i el d’aqüeducte viaducte. En el primer es conjuminen les tècniques ja resoltes del pont i de l’arc honorífic o triomfal que ací s’empren sobretot per a salvar la rambla de Alcotas i el barranc de la Cova del Gat amb la monumentalitat requerida pels seus autors per a magnificar el poder del seu imperi. En el segon tipus d’aqüeducte de circulació lliure per cabal, canalis structilis, que Vitruvi aconsella cobrir-los per a conservar millor les seues propietats (que es aboveden perquè el sol no aconseguisca l’aigua), es desplega ací, en el seu tram excavat en roca, el domini tècnic romà quant a sistemes de conducció d’aigües, prou demostrat en aqüeductes de tal importància com Aqua Marcia, Aqua Appia i Aqua Iulia entre molts altres.

PROGRAMACIÓ I RECOMANACIONS:

Recomanació: Eixida de València a les 09.00 (Expo hotel)
Punt de quedada: Plaça Major de Chelva a les 10.00
Si no disposes de mitjà de transport, el Club Esportiu LGTBI+ Dracs València et recomana que t’organitzes en cotxes compartits amb la resta de persones assistents a l’excursió en el grup de Whatsapp de Senderisme Dracs.
No oblides portar calçat adequat per a senderisme (botes de muntanya o sabatilles), roba còmoda, gorra, protecció solar i aigua individual
Una vegada finalitzada l’excursió, compartirem un menjar en un restaurant a les 15.00. No oblides apuntar-te al menjar si ho desitges. L’import del menjar s’abonarà de manera individual al restaurant.
Si eres una persona sòcia del Club Esportiu LGTBI+ Dracs València, hauràs rebut una contrasenya al teu mail amb la qual podràs inscriure’t en aquest enllaç.
Si encara no eres una persona sòcia del Club Esportiu LGTBI+ Dracs València, pots inscriure’t a l’activitat de prova, o a la temporada d’excursions.

FITXA TÈCNICA:

Classificació: PR-CV 92 – Xicotet Recorregut
Tipus de sendera: Circular
Eixida: Chelva
Arribada: Chelva
Comarca(s): Els Serrans
Població: Chelva
Temps: 4 h 15 min
Desnivell: 222 m
Longitud: 13,9 km
Dificultat: Mitjana

PERFIL DE LA SENDERA:

MAPA: (Es recomana portar-ho per a poder consultar-ho)

GALERIA D’IMATGES:

MESURES COVID-19:

La pràctica d’activitat física i esportiva de modalitats individuals, tant a l’aire lliure o en instal·lacions obertes i tancades, practicada per lliure o dirigida per un professional, podrà realitzar-se en grups màxims de 10 persones en instal·lacions tancades, sent obligatori l’ús de la màscara, o de 20 persones en instal·lacions obertes o a l’aire lliure, sempre sense contacte físic i mantenint la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries, no sent exigible l’ús de màscara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *