31M Dia de la Visibilitat Trans

Hui, 31 de març de 2020, Dia de la Visibilitat Trans, unim la nostra veu per a reivindicar que les persones i la infància trans som una realitat.

Una realitat que s’obri pas, no sense esforç, trencant biaixos, prejudicis, estereotips, la falta de drets, i amb la intenció ferma, tal i com transmetia la Dra. Juani Bermejo-Vega, d’«omplir d’amor els espais que unes altres persones volen omplir d’odi».

Una realitat on tenim dret de ser en totes les facetes de la nostra vida; en paraules d’Elsa Ruiz: «Negar la infància trans és negar drets humans a la infància».

Una realitat on no se’ns patologitze. Esther Román (Crab) ens recorda que «en els mitjans exhibixen les nostres tragèdies, mai les nostres alegries».

Una realitat feminista on no se’ns excloga, tal com reivindica la Dra. Marina Sáenz: «L’enemic és el mateix per a totes les dones: l’heteropatriarcat» o Elsa Ruiz: «El feminisme no pot ser cis, blanc ni burgés (…) perquè el feminisme és igualtat».

Una realitat on ens desenvolupem laboralment en tots els sectors; Lara Santaella ho té molt clar: «Si no hi ha un mínim de referents, si no hi ha un mínim de persones visibles, moltes es queden tancades».

Una realitat en la qual, simplement pel fet de ser, desgraciadament se’ns mata, o en la qual, en estats d’emergència sanitària com el que vivim, algunes persones com nosaltres som més vulnerables: «A totes vosaltres us sent meues i jo de vosaltres. Els colps poden arribar-nos per igual i les alegries omplir-nos» (Kim Pérez).

Aquesta realitat necessita ajuda:

Necessita de garanties que ens permeten accedir amb les mateixes oportunitats a llocs de treball.

Necessita d’una llei estatal que protegisca la nostra integritat, els nostres drets, les nostres famílies, la nostra infància, les nostres vides.

Necessita d’un impuls educatiu i cultural que permeta despatologitzar-nos, visibilitzar-nos,

Necessita d’un esforç de les institucions de sanitat perquè desenvolupen protocols que ens incloguen.

Necessita de tot el món. Necessita un món lliure de transfòbia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *